Különleges település csodálatos örökséggel. Nagymágocs az Alföld közepe felé és Csongrád – Békés megye határán fekszik, felfedezésre várva.

Nagymágocs 1722-ben a nagykárolyi Károlyi-család birtokába került, ahol a 19. században több építkezés is folyt. Három épület megtervezésére a család építésze, Ybl Miklós lett felkérve. Így ha Nagymágocson éjszakáznak, az egykori uradalmi iroda épületében aludhatnak, és reggel a hatalmas tornácon sütkérezhetnek, magukba szívva a vidék tiszta, friss levegőjét. Ha szeretik a régi épületeket, megtekinthetik a 1856-ban épült magtárat és a régi számtartói lakot. A múlt szerelmesei megismerhetik helytörténeti gyűjteményünkben településünk múltját, a cselédvilág eszközeit, a Károlyi-család történetét, a névadó Felícián atya életútját. Felícián atya Nagymágocsnak szentelte életét. Régészeti és Nagymágocs múltját feltáró tevékenysége, ásványgyűjteménye, a közösségért végzett munkája a falu lakóinak közös kincse.

Egy egész napos piknikezési, horgászási program a Károlyi Imre és Károlyi Zsófia által 1897-98-ban építtetett impozáns, neobarokk kastély és 40 hektáros parkja, ahol 10 hektáros horgásztó üzemel. Itt a túrázók, természetszeretők, horgászok kedvükre sátorozhatnak.

Látogassanak el rendezvényeinkre, megismerhetik citera és népdal csoportunkat, lovasainkat, helyi civil csoportokat. Kóstoljanak a helyi ízekből: mágocsi kulcsos kalács, mézek, oxigénes víz, mágocsi napraforgó olaj, szezonális zöldségek-gyümölcsök. Étteremben meleg étkezésre is lehetőség van.

Érkezhetnek busszal, autóval, vonatközlekedés csak Szentesig vagy Orosházáig biztosított. Ha biciklivel jönnek, hozzánk vezet az országos Kék-túra útvonal Dél-Alföldi szakasza Derekegyház-Tompahát felől, majd visz tovább Árpádhalom felé.

Tegyenek csillagtúrát a szomszédos településekre!

https://nagymagocs.hu/turizmus/

Rendezvénynaptár
2024. április
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930